Midilibre.fr
Tous les blogs | Alerter le modérateur| Envoyer à un ami | Créer un Blog

21/03/2014

Marselha: defendam lo Carnaval de la Plana

Marselha: defendam lo Carnaval de la Planaaff_carnaval17.gif
(en occitan)

Marseille: défendons le Carnaval de la Plaine
(en français)

Marsiglia: bisogna difendere il Carnevale della Plana
(in italiano)

Marsella: defensem el Carnaval de la Plana
(en català)


[occitan]
Marselha: defendam lo Carnaval de la Plana
Comunicat

Aqueste dimenge 16 de març, festegèron un Carnaval autentic a Marselha: lo Carnaval de la Plana. Leis organizaires i faguèron cremar lo personatge simbolic de Caramentrant segon la melhora tradicion occitana.

Leis autoritats administrativas comprenguèron ren a aquela tradicon e la polícia ordenèt d’arrestar la cremada de Caramentrant. E mai arrestèt certaneis organizaires.

Iniciativa per Occitània sosten sens resèrva la celebracion de Carnaval segon lei tradicions occitanas. Exigissèm la disculpacion immediata deis organizaires dau Carnaval de la Plana e li adreiçam nòstre sosten corau.

Denonciam l’ignorància e la bestiesa de certaneis autoritats administrativas de Marselha que son incapablas de respectar sa cultura occitana pròpria. Malaürosament, aquela ignorància s’es vista tanben dins lei manifestacions de Marselha Capitala Europèa de la Cultura e mai dins lo MUCÈM (Musèu dei Civilizacions d’Euròpa e de la Mediterranèa), ont la cultura occitana es invisibla.

Iniciativa per Occitània
21.3.2014

*

[français]
Marseille: défendons le Carnaval de la Plaine
Communiqué

Ce dimanche 16 mars, on a fêté un authentique Carnaval à Marseille : le Carnaval de la Plaine. Les organisateurs y ont fait bruler le personnage symbolique de Caramentrant selon la meilleure tradition occitane.

Les autorités administratives n’ont rien compris à cette tradition et la police a ordonné d’arrêter la mise à feu de Caramentrant. Elle a même arrêté certains organisateurs.

Iniciativa per Occitània soutient sans réserve la célébration du Carnaval selon les traditions occitanes. Nous exigeons la disculpation immédiate des organisateurs du Carnaval de la Plaine et nous leur adressons notre soutien cordial.

Nous dénonçons l’ignorance et la bêtise de certaines autorités administratives de Marseille qui sont incapables de respecter leur propre culture occitane. Malheureusement, cette ignorance s’est vue également lors des manifestations de Marseille capitale européenne de la culture, ainsi que dans le MUCEM (Musée des civilisations d’Europe et de la Méditerranée), où la culture occitane est invisible.

Iniciativa per Occitània
21.3.2014

*

[italiano]
Marsiglia: bisogna difendere il Carnevale della Plana
Comunicato

La domenica scorsa 16 marzo, si è celebrato un carnevale autentico a Marsiglia: il Carnevale della Plana. Secondo la migliore tradizione occitana, gli organizzatori vi hanno fatto bruciare il personaggio simbolico di Caramentrant.

Le autorità ammistrative non hanno capito nulla a questa tradizione e la polizia ha ordinato di fermare la cremazione di Caramentrant. Anche ha arrestato taluni organizzatori.

Iniciativa per Occitània appoggia senza riserve la celebrazione del Carnevale secondo le tradizioni occitane. Esigiamo que vengano immediatamente discolpati gli organizzatori del Carnevale della Plana e mandiamo loro il nostro cordiale appoggio.

Denunciamo l’ignoranza e la stupidità di talune autorità amministrative di Marsiglia che sono incapaci di rispettare la propria cultura occitana. Disgraziatamente, si è notata questa ignoranza anche nelle manifestazioni di Marsiglia Capitale Europea della Cultura, così come il MUCEM, in cui non si vede la cultura occitana.

Iniciativa per Occitània
21.3.2014

*

[català]
Marsella: defensem el Carnaval de la Plana
Comunicat

Aquest diumenge 16 de març, es va celebrar un Carnaval autèntic a Marsella: el Carnaval de la Plana. Els organitzadors hi van cremar el personatge simbòlic de Caramentrant segons la millor tradició occitana.

Les autoritats administratives no van entendre la tradició i la policia va fer aturar la crema de Caramentrant. Més tard van detenir alguns organitzadors.

Iniciativa Per Occitània recolza sense cap reserva la celebració de Carnaval segons les tradicions occitanes. Exigim que es demanin disculpes immediatament als organitzadors del Carnaval de la Plana i els adrecem el nostre suport més cordial.

Denunciem la ignorància i la barbàrie d’algunes autoritats administratives de Marsella que són incapaces de respectar la seva cultura occitana pròpia. Malauradament, aquesta ignorància també s’ha posat de manifest a les manifestacions de Marsella Capital Europea de la Cultura i més encara al MUCEM (Museu de les Civilitzacions d’Europa i de la Mediterrània), on la cultura occitana és invisible.

Iniciativa per Occitània
21.3.2014

Les commentaires sont fermés.