Midilibre.fr
Tous les blogs | Alerter le modérateur| Envoyer à un ami | Créer un Blog

21/03/2014

Municipalas 2014: votatz per los que defendon la lenga occitana

Municipalas 2014: votatz per los que defendon la lenga occitanamunicipalas, eleccions, municipales, élections
(en occitan)

Municipales 2014: votez pour ceux qui défendent la langue occitane
(en français)

Amministrative 2014: votate per i difensori della lingua occitana
(in italiano)

Municipals 2014: voteu pels que defensen la llengua occitana
(en català)


[occitan]
Municipalas 2014: votatz per los que defendon la lenga occitana
Comunicat

Iniciativa per Occitània crida los elegeires a votar, a las eleccions municipalas, per los candidats que defendon realament la lenga e la cultura occitanas.

Es important de se mobilizar, mai que mai, per los candidats qu’utilizan l’occitan dins lor comunicacion, que lo parlan en public e que l’assumisson sens complèxes. Cal seguir l’exemple de la lista occitanista de Lairac, en Gasconha.

De còps, arriba que de candidats occitanistas son tròp discrets: la defensa de l’occitan s’escond en fin de programa, la comunicacion se fa tot en francés, las revendicacions son inaudiblas. Iniciativa per Occitània acòrda pas de sosten particular a aqueles candidats tròp timids.

Naturalament, Iniciativa per Occitània crida a combatre totes los candidats antioccitans, centralistas, jacobins, ultraliberals e d’extrèma drecha.

Iniciativa per Occitània
21.3.2014

*

[français]
Municipales 2014: votez pour ceux qui défendent la langue occitane
Communiqué

Iniciativa per Occitània appelle les électeurs à voter, lors des élections municipales, pour les candidats qui défendent réellement la langue et la culture occitanes.

Il est important de se mobiliser, avant tout, pour les candidats qui utilisent l’occitan dans leur communication, qui le parlent en public et qui l’assument sans complexes. Il faut suivre l’exemple de la liste occitaniste de Layrac, en Gascogne.

Parfois, il arrive que des candidats occitanistes soient trop discrets : la défense de l’occitan se cache en fin de programme, la communication se fait tout en français, les revendications sont inaudibles. Iniciativa per Occitània n’accorde pas de soutien particulier à ces candidats trop timides.

Naturellement, Iniciativa per Occitània appelle à combattre tous les candidats anti-occitans, centralistes, jacobins, ultralibéraux et d’extrême droite.

Iniciativa per Occitània
21.3.2014

*

[italiano]
Amministrative 2014: votate per i difensori della lingua occitana
Comunicato

Iniciativa per Occitània chiama gli elettori a votare nelle elezioni amministrative per i candidati che difendono davvero la lingua e la cultura occitane.

E’ importante mobilitarsi, soprattutto, per i candidati che usanol’occitano nella comunicazione, lo parlano in pubblico e lo assumono senza complessi. Ocorre seguire l’esempio della lista occitanista di Layrac, in Guascogna.

Capita talvolta che i candidati occitanisti siano troppo discreti: la difesa dell’occitano si nasconde alla fine dei programmi, tutta la comunicazione si fa in francese, le rivendicazioni non si fanno sentire. Iniciativa per Occitània non dà il suo appoggio particolare a questi candidati troppo timidi.

Naturalmente, Iniciativa per Occitània chiama a combattere tutti i candidati antioccitani, centralisti, giacobini, ultraliberisti e di estrema destra.

Iniciativa per Occitània
21.3.2014


*

[català]
Municipals 2014: voteu pels que defensen la llengua occitana
Comunicat

Iniciativa per Occitània crida els electors a votar, a les eleccions municipals, pels candidats que defensen realment la llengua i la cultura occitana.

És important mobilitzar-se, més que res, pels candidats qu’utilitzin l’occità en la seva comunicació, que el parlen en públic i que l’assumeixen sense complexos. Cal seguir l’exemple de la llista occitanista de Lairac, a Gascunya.

De vegades, passa que candidats occitanistes són massa discrets: la defensa de l’occità s’amaga al final de programa, la comunicació es fa tota en francès, les reivindicacions són inaudibles. Iniciativa per Occitània no demana recolzar particularment aquests candidats massa tímids.

Naturalment, Iniciativa per Occitània fa una crida a combatre tots els candidats antioccitans, centralistes, jacobins, ultraliberals i d’extrema dreta.

Iniciativa per Occitània
21.3.2014Les commentaires sont fermés.