Midilibre.fr
Tous les blogs | Alerter le modérateur| Envoyer à un ami | Créer un Blog

23/05/2014

Europèas: sosten a la lista “Occitània per una Euròpa dels Pòbles”

Europèas: sosten a la lista “Occitània per una Euròpa dels Pòbles”
(occitan)

Européennes: soutien à la liste “L’Occitanie pour une Europe des peuples”
(français)

Europee: appoggio alla lista “L’Occitania per un’Europa dei popoli”
(italiano)

Europees: recolzem la llista “Occitània per una Europa dels Pobles”
(català)

martina-gros-europeas-2014.jpg
Martina Gròs mena la lista “Occitània per una Euròpa dels Pòbles”.


Europèas: sosten a la lista “Occitània per una Euròpa dels Pòbles”
Comunicat
(occitan)

Per las eleccions europèas del 25 de mai, Iniciativa per Occitània crida a votar per las listas que sostenon los dreches del pòble occitan, lo desvolopament de la lenga occitana, la justícia sociala, l’environament e una Euròpa pus democratica.

— Dins la circonscripcion Sud-Oèst de l’estat francés, que cobrís una partida d’Occitània, sostenèm la lista “Occitània per una Euròpa dels Pòbles”, ont participa lo Partit de la Nacion Occitana. Es la sola candidatura que defend seriosament las valors de l’occitanisme.

— Dins la circonscripcion Sud-Èst de l’estat francés, que cobrís una partida d’Occitània, donam un sosten reservat a la lista “Regions e Pòbles Solidaris”. Es menada per François Alfonsi, autor d'un excellent rapòrt europèu en favor de la diversitat lingüistica. Aquela lista defend ben lo còrs e lo berbèr, per contra parla a pena de l'occitan.

— Dins la circonscripcion unica de l’estat espanhòl, que cobrís la Val d’Aran (una part d’Occitània), cridam a votar per las listas catalanas e independentistas que sostenon la lenga occitana en Aran e lo caractèr nacional occitan d’Aran.

— Dins las autras circonscripcions que cobrisson Occitània, i a pas cap de lista que sostenga seriosament la lenga occitana. Pasmens cridam los elegeires a votar contra las listas antidemocraticas, d’extrèma drecha, jacobinas, centralistas, reaccionàrias o ultraliberalas.

*

Européennes: soutien à la liste « L’Occitanie pour une Europe des Peuples »
Communiqué
(français)

Pour les élections européennes du 25 mai, Iniciativa per Occitània appelle à voter pour les listes qui soutiennent les droits du peuple occitan, le développement de la langue occitane, la justice sociale, l’environnement et une Europe plus démocratique.

— Dans la circonscription Sud-Ouest de l’État français, qui couvre une partie de l’Occitanie, nous soutenons la liste « L’Occitanie pour une Europe des Peuples », à laquelle participe le Parti de la Nation Occitane. C’est la seule candidature qui défende sérieusement les valeurs de l’occitanisme.

— Dans la circonscription Sud-Est de l’État français, qui couvre une partie de l’Occitanie, nous apportons un soutien réservé à la liste « Régions et Peuples Solidaires ». Elle est conduite par François Alfonsi, auteur d’un excellent rapport européen en faveur de la diversité linguistique. Cette liste défend bien le corse et le berbère, mais par contre elle parle à peine de l’occitan.

— Dans la circonscription unique de l’État espagnol, qui couvre le Val d’Aran (une partie de l’Occitanie), nous appelons à voter pour les listes catalanes et indépendantistes qui soutiennent la langue occitane en Aran et le caractère national occitan de l’Aran.

— Dans les autres circonscriptions qui couvrent l’Occitanie, il n’y a aucune liste qui soutienne sérieusement la langue occitane. Nous appelons toutefois les électeurs à voter contre les listes antidémocratiques, d’extrême droite, jacobines, centralistes, réactionnaires ou ultralibérales.

*

Europee: appoggio alla lista “L’Occitania per un’Europa dei popoli”
Comunicato stampa
(italiano)Per le elezioni del 25 maggio, Iniciativa per Occitania chiama a votare per le liste che appoggiano i diritti del popolo occitano, lo sviluppo della lingua occitana, la giustizia sociale, la tutela dell'ambiente ed un’Europa più democratica.

— Nella circoscrizione sudovest dello stato francese, che copre parte dell’Occitania, appoggiamo la lista “L’Occitania per un’ Europa dei popoli”, a cui partecipa il Partito della Nazione Occitana. È l’unica lista che difenda seriamente i valori dell’occitanismo.

— Nella circoscrizione sudest dello stato francese, che copre parte dell’Occitania, portiamo un appoggio critico alla lista “Regioni e Popoli Solidari”. Viene guidata da François Alfonsi, autore di un’ottima relazione europea a favore della diversità linguistica. Questa lista difende bene il còrso e il berbero, ma tuttavia parla a malapena dell’occitano.

— Nell’unica circoscrizione dello stato spagnolo, che copre la Val d’Aran (una parte dell’Occitania), chiamiamo a votare per le liste catalane ed indipendentiste che supportano la lingua occitana ed il carattere nazionale occitano dell’Aran.

— Nelle altre circoscrizioni che coprono l’Occitania, non vi è nessuna lista che s'impegni seriamente a favore della lingua occitana. Ci appelliamo tuttavia agli elettori affinché votino contro le liste antidemocratiche, centraliste, di estrema destra, giacobine, reazionarie o ultraliberiste.

*

Europees: recolzem la llista “Occitània per una Europa dels Pobles”
Comunicat
(català)

A les eleccions europees del 25 de maig, Iniciativa per Occitània crida a votar per les llistes que recolzin els drets del poble occità, el desenvolupament de la llengua occitana, la justícia social, el medi ambient i una Europa més democràtica.

— A la circumscripció Sud-Oest de l’estat francès, que cobreix una part d’Occitània, manifestem el nostre suport a la llista “Occitània per una Europa dels Pobles”, a la qual hi participa el Partit de la Nació Occitana. És l’única candidatura que defensa seriosament els valors de l’occitanisme.

— A la circumscripció Sud-Est de l’estat francès, que cobreix una part d’Occitània, manifestem un recolzament amb reserves a la llista “Regions i Pobles Solidaris”. L’encapçala François Alfonsi, autor d'una excel·lent relació europea a favor de la diversitat lingüística. Aquesta llista defensa bé el cors i l’amazic, en canvi amb prou feines menciona l’occità.

— A la circumscripció única de l’estat espanyol, que cobreix la Val d’Aran (una part d’Occitània), cridem a votar per les llistes catalanes i independentistes que recolzin la llengua occitana a l’Aran i el caràcter nacional occità d’Aran.

— A les altres circumscripcions que cobreixen Occitània, no hi ha cap llista que recolzi seriosament la llengua occitana. Tot i així cridem als electors a votar contra les llistes antidemocràtiques, d’extrema dreta, jacobines, centralistes, reaccionàries o ultraliberals.

Les commentaires sont fermés.