Midilibre.fr
Tous les blogs | Alerter le modérateur| Envoyer à un ami | Créer un Blog

29/03/2012

31 de març: manifestem per la lenga occitana a Tolosa! / 31 mars: manifestons pour la langue occitane à Toulouse! / 31 marzo: manifestiamo per la lingua occitana a Tolosa!Totes a Tolosa, lo dissabte 31 de març, a 14h, a la Plaça d’Euròpa.

Tous à Toulouse, samedi 31 mars, à 14h, place de l'Europe.

Tutti a Tolosa, sabbato 31 marzo, alle 14, piazza Euròpa.


anem-oc-2012-macarel.jpg

27/11/2011

Perilh sus la codificacion de l’occitan? / Danger sur la codification de l’occitan? / Pericolo sulla codificazione dell’occitano?


letras.jpg
[oc] De lingüistas professionals analisan lo projècte de «Congrès Permanent de la Lenga Occitana». Demòstran qu’aquel projècte garentís pas de continuitat amb la nòrma de l’occitan, ja fixada per Loís Alibèrt e lo Conselh de la Lenga Occitana (CLO).

[fr] Des linguistes professionnels analysent le projet de «Congrès permanent de la langue occitane». Ils démontrent que ce projet n'assure pas de continuité avec la norme de l'occitan, déjà fixée par Louis Alibèrt et par le Conseil de la langue Occitane (CLO).

[it] Linguisti professionali analizzano il progetto di «Congresso Permanente della Lingua Occitana». Dimostrano che quel progetto non garantisce una continuità con la norma dell’occitano, già stabilita da Louis Alibèrt e dal Consiglio della Lingua Occitana (CLO).

04/08/2011

La Vath d’Aran defend la Lei de l’occitan / Le Val d’Aran défend la Loi de l’occitan / La Val d’Aran difende la Legge dell’occitano


conselh_3-generau-d-aran.jpgLos elegits occitans de la Vath d'Aran son unanims per defénder la Lei de l'occitan. L'estat espanhòu contèsta cèrts aspèctes d'aquera lei davant lo Tribunau Constitucionau de Madrid.

Declaracion deu Conselh Generau d'Aran (en occitan)

Article de Vilaweb (en catalan)

23/07/2011

L'estat espanhòu vòu retalhar la lei de l'occitan! / L'État espagnol veut rogner la loi de l'occitan! / Lo stato spagnolo vuol intaccare la legge dell'occitano!

espanholisme-matar.jpgNon, l'estat espanhòu non es pas l'amic d'Occitània! Madrid que pretend impausar lo caractèr prioritari de l'espanhòu en fàcia de l'occitan. La recenta Lei de l'Occitan, Aranés en Aran, adoptada en 2010 dens la Vath Aran e dens la region de Catalonha, es menaçada uei per lo govèrn espanhòu, que hè un recors au Tribunau Constitucionau...
Vejatz aqueth article de Vilaweb.

28/06/2011

Un rapòrt francés menaça las lengas minorizadas / Un rapport français menace les langues minorisées / Una relazione francese minaccia le lingue minorizzate[oc] Un rapòrt del Senat francés es desfavorable a una propòsta de lei sus las lengas minorizadas. Vaicí l'analisi de la Federacion dels Ensenhaires de Lenga e Cultura d’Òc (FÈLCO).Senat, lei, ataca

[fr] Un rapport du Sénat français est défavorable à une proposition de loi sus les langues minorisées. Voici l'analyse de la Fédération des enseignants de langue et culture d’oc (FELCO).

[it] Una relazione del Senato francese è sfavorevole ad una proposta di legge sulle lingue minorizzate. Ecco l'analisi della Federazione degli Insegnanti di Lingua e Cultura d’Oc (FELCO).

Lire la suite

13/06/2011

Aran, espèr d’Occitània / Le Val d’Aran, espoir de l’Occitanie / L’Aran, una speranza per l’Occitania
aran.png[oc] La Vath d’Aran (zòna occitana dens l’estat espanhòu) es un territòri pionièr per la reconeishença oficiala de la lenga occitana, especialament gràcias a la Lei de l’Occitan de 2010.

[fr] Le Val d’Aran (zone occitane dans l’État espagnol) est un territoire pionnier pour la reconnaissance officielle de la langue occitane, notamment grâce à la Loi de l’occitan de 2010.

[it] La Val d’Aran (zona occitana nello Stato spagnolo) è un territorio pioniere per il riconoscimento ufficiale della lingua occitana, in particolare grazie alla Legge dell’Occitano del 2010.

Lire la suite